Sportlov, konstlov

Jag har slutat mitt lärarjobb för dagen och ligger på en madrass och försöker styra upp mina andra jobb, konstnärsskapet och författandet. Jobb som tyvärr har svårt att få plats i ett liv som lätt fylls av det där lärarjobbet och en liten, underbar flicka som babblar som en hel radio och ständigt är sugen på att hitta på saker. Men nu, när det är sportlov på gång, ska jag vara ledig till hälften och jobba med skrivande och textil till hälften. Det gäller bara att veta i vilken ände jag ska börja. Ska jag skriva dikter om utsikten från Turning torso eller bygga en kub av frigolit eller blanda tryckfärger?

Lämna en kommentar

Stjärna!

Igår var det skyltsöndag och då öppnade KKV-Textiltrycks stjärnutställning i skyltfönstret på Folk och rock. Kolla här.

 

Lämna en kommentar

Chicken stricken.

I fredags var jag och Rosa och nästan hela syjuntan på vernissage på Malmö konsthall. Jag och Rosa kunde inte stanna så länge, eftersom Rosa ville provsitta många av verken, och det fick man ju inte. Men vi hann i alla fall kolla in några av  Lisa Anne Auerbachs stickade tröjor, vilka personalen bar. Coola och fina var de, och en stickfantast som jag blev jätteglad för att stickningen hittat in på konsthallen. Eller hittat in och hittat in förresten. Blivit insläppt kanske är en bättre formulering.

Lämna en kommentar

Var sak har sin tid.

Och nu är det dags att göra sig av med lite gammalt:

Lämna en kommentar

Årets julklapp!

Nu är den här! SkAllas skräckantologi finns nu till försäljning. 100 pix plus 35 kronor i frakt. Som hittat! Vill du ha den så maila mig. Vill du läsa mer så kolla in SkAllas hemsida: www.skalla.se.

Lämna en kommentar

Skräck.

Under två veckors tid kommer SkAlla att publicera texter ur vår kommande bok Skräck, en antologi. Boken kommer att publiceras som e-bok men även finnas tillgänglig i tryckt format.

31/10, 19.00 kommer vi att finnas på Poeten på hörnet, där vi läser utdrag ur antolgin. Mer info hittar ni här.Välkomna!

Först ut  Matilda Arvidsson med dikten  Resan in i mörkrets hjärta/Dagarna med K.

Lämna en kommentar

Nya ögon!

Imorgon håller jag, Sara Granér och Hanna Stenman workshop på Form och design center klockan 12- 16. Vi lär ut broderiets konst till den som vill. Material finns på plats och vi ska försöka vara inspirerande trots förkylningar och annat.

Välkomna!

Lämna en kommentar

Snor och soffa och långa listor.

Jag är ju bildlärare och skolan jag jobbar på har just flyttat. Och tyvärr har vi flyttat in i ganska så dåliga lokaler (=underdrift). Det är mycket som måste fixat, mycket som inte är klart. I bildsalen finns en djupvask men det är inget kakel bakom den. Det sitter en felbeställd anslagstavla på väggen. Vi önskade två hurtsar och fick två omaka, smutsiga, svåröppnade istället för två fina som funkar så nu måste vi lämna tillbaka dem och fixa nya. Hyllorna som ska vara över arbetsplatsen lyser med sin frånvaro. Osv osv. På ena väggen sitter långa listor med allt som ska fixas. Och vem som är ansvarig för vad. Själv jobbar jag mitt i allt och väntar och väntar och väntar på att saker ska hända och försöker att inte bli för frustrerad över att tiden går.

Nu har jag gått och blivit förkyld också. Snoret rinner. Halsen är inte vad den borde vara. Jag känner mig instängd i mitt eget huvud. Så ikväll blir det soffa. Soffa och snor och lite fotboll.

Lämna en kommentar

Idag skriver jag klart en text och går på vernissage!

Skräcktexten jag håller på med och som varit min fiende börjar bli klar. Inte det bästa jag skrivit, men den funkar.

Idag har Elisa Halvegård vernissage på Textilkoll. Jag och Rosa ska dit, men först ska Rosa sova klart och jag ska vika en jättehög tvätt. Elisa är en mästare på broderi!

Lämna en kommentar

Med nya ögon.

Liljevalchsutställningen är slut. Nu är det dags för ny utställning. Och nya ögon…

MED NYA ÖGON  –  22 TOLKNINGAR AV SKÅNSKT YLLEBRODERI
21 september – 21 oktober 2012

Den 6 juni 2012 öppnade Hemslöjden sin 100 årsjubileumsutställning på Liljevalchs i Stockholm med pompa och ståt! Det är nu dags att visa upp det skånska rummet på Form/Design Center, Lilla Torg, Malmö.

“Låt de gamla skånska yllebroderierna inspirera dig!”
Så lät Skånes Hemslöjdsförbunds uppmaning till en sockerbagare, en graffitikonstnär, en tatuerare, två serieskapare, två grafiska formgivare, en folkdräktsskräddare, en textilformgivare, en textilkonstnär, en plåtslöjdare, en emaljör, en glasformgivare, en silversmed, en keramiker, tre konstnärer, en bildhuggare, två designers, en smed, en brodös och en journalist.

Här har utövarna i vår egen tid tagit ut svängarna precis som de kvinnor som en gång skapade yllebroderierna på den skånska landsbygden under 1700- och 1800-talen. De traditionella broderierna består av säregna blommor, fantasifulla fåglar, ljuva änglar, säregna djur och människor – och de fullkomligen myllrar över kuddar, åkdynor, bänklängder och täcken.

Med nya ögon har vi tittat på vårt finaste skånska kulturarv och alla har skapat sin egen version inom sitt eget skrå. Mycket spännande med andra ord.

Lämna en kommentar